Vriendenrondleiding De Bernardus Made op vrijdag 8 november

De Sint-Bernarduskerk in Made is een nieuw neogotisch kerkgebouw en gebouwd in 1870. Het ontwerp is gebaseerd op de rooms-katholieke kerk in het nabijgelegen Raamsdonksveer. Door het teruglopend aantal kerkgangers, zijn in 2016 de eerste stappen gezet voor de herbestemming van De Bernardus, zoals de kerk nu wordt genoemd. Voorop stond dat zo veel mogelijk van de identiteit van de kerk en de pastorie behouden blijft. Dit project van BOEi, Breda Bouw en de Gemeente Drimmelen in samenwerking met de inwoners van Made, laat zien hoe met gezamenlijke inspanning leegstaande iconische kerkgebouwen weer het hart van het dorp kunnen gaan vormen.

In 2022 werd gestart met de verbouwing van De Bernardus, die sinds voorjaar 2024 onderdak biedt aan culturele en sociaal-culturele verenigingen, een consultatiebureau, kinderdagopvang Kibeo, bibliotheek Theek 5 en een theaterzaal. Er is veel aandacht uitgegaan naar verduurzaming, want een monument moet niet alleen mooi zijn; om het toekomstbestendig te krijgen moet het ook comfortabel en energiezuinig zijn.

Op vrijdag 8 november nodigen wij u graag uit voor een Vriendenrondleiding door De Bernardus. 

Het programma is als volgt:

10.30 uur Inloop
11.00 uur Welkom en aansluitend uitleg door Sylvia Pijnenborg, directeur BOEi over de procesontwikkeling van De Bernardus
11.30 uur Rondleiding door De Bernardus
12.30 uur Einde programma

U kunt zich aanmelden vóór 25 oktober door een mail te sturen naar info@vriendenvanboei.nl met uw naam en aantal personen. U mag 1 introducee meenemen. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van deelname. In verband met de beperkte ruimte op de locatie hanteren wij een maximumaantal deelnemers.

Onze projecten


1